Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Onze geschiedenis
Scheldewerf Rupelmonde draagt een geschiedenis van vakmanschap en doorzettingsvermogen. Met een verleden vol groei, uitdagingen en vernieuwing blijft de werf zich ontwikkelen met oog op de toekomst. Ontdek ons verhaal.
Een erfgoed van vakmanschap en doorzettingsvermogen
De werf werd op 23 februari 1938 opgericht door scheepsreder Eugène Herbosch en scheepsbouwer Amedée Vergauwen. Wat begon als een ambitieuze samenwerking, groeide uit tot een toonaangevende werf in de scheepsbouw en -herstelling, met een sterke focus op de binnenvaart. De jaren ‘90 brachten uitdagingen door de crisis in de sector, maar het Sigmaplan bood nieuwe kansen. Toch bleef de toekomst onzeker, en na het faillissement van 'Nieuwe Scheldewerven' in 2014 leek het doek te vallen voor de werf.

Een nieuw hoofdstuk
In 2016 zorgde Greg Aertssen en zijn familie voor een doorstart met een duidelijke visie: de scheepsherstelling terugbrengen naar het Waasland. Dankzij strategische investeringen en modernisering kunnen schepen, die voorheen naar Nederland moesten, opnieuw in Rupelmonde terecht. De werf ligt op een logistiek knooppunt met directe waterverbindingen naar Antwerpen, Brussel en Gent, en de toekomst ziet er nog rooskleuriger uit met de voltooiing van de Seine-Scheldeverbinding in 2030.

Blik op de toekomst
Met een terrein van 22.000 m², een scheepshelling van 170 meter die al decennialang dienstdoet als ruggengraat van de werf, en een hefcapaciteit van 2.200 ton, is Scheldewerf Rupelmonde klaar voor de toekomst. Deze historische scheepshelling, waar generaties schepen werden gebouwd en hersteld, blijft een cruciale troef in de dienstverlening. De geplande bouw van een nieuw kantoorgebouw en werkplaats onderstreept de ambitie om verder te groeien. Hier gaan traditie en innovatie hand in hand, met als doel de scheepsherstelling in de regio te versterken en duurzame vooruitgang te boeken. Welkom aan boord van een werf waar vakmanschap en toekomstvisie samenkomen.
